Science in actie... tegen misdaad
Boek

Science in actie... tegen misdaad ([2018])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Paul van den Belt

Hoe worden criminelen opgespoord, en wat is de rol van wetenschappers daarbij? Lees hoe de politie bewijsmateriaal verzamelt en bloedsporen worden onderzocht. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

In de reeks 'Science in actie'*, met aandacht voor de inzet van wetenschappers bij diverse vraagstukken, verscheen dit deel over misdaad. Van computers hacken tot een vechtpartij: het is de taak van de politie om de daders op te sporen. Allerlei aspecten van opsporingsonderzoek worden in vijf hoofdstukken behandeld. Zo komen o.a. aan de orde: onderzoek op de plaats delict, de unieke mens (DNA), de bewijsvoering en het oppakken van de dader(s). Tot slot is een tijdlijn/overzicht van de geschiedenis van de misdaad opgenomen. Op duidelijke wijze wordt de ontwikkeling van de strijd tussen de politie en de criminele wereld weergegeven. Diverse onderwerpen passeren de revue en de uitleg ervan geschiedt in een taalgebruik dat goed is afgestemd op de doelgroep. De vele illustraties (kleurenfoto's) voegen niet altijd wat toe aan de inhoud, een deel had wellicht beter vervangen kunnen worden door uitgebreidere teksten. Afgesloten wordt met een woordenlijst, register en verwijzingen naar andere bronnen. Dit thema zal veel kinderen/jongeren zeker aanspreken. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412575 | 48 pagina's

Titel Science in actie... tegen misdaad
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Cecile Bolwerk ; Paul van den Belt
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Science vs crime. - Capstone Library Ltd., (c)2016. - (Science fights back)
ISBN 9789463412575
PPN 413999912
Rubriekscode 395.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Opsporingsonderzoek
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Opsporingsonderzoek

Relaties/Serie

Science in actie...
Boek

Science in actie... (2018-...)

vol.
Uitgeleend