Naar de top! [Makkelijklezen]
Boek

Naar de top! [Makkelijklezen] ([2018])/ Christina Wahldén, vertaling [uit het Zweeds]: Paulette van der Voet ; redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Een meisje droomt van een loopbaan als directeur van een school, maar voorlopig moet ze elke dag een uur lopen om onderwijs te krijgen in Afghanistan. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.

Recensie

De dochters van Ali Gul gaan allemaal naar school om lezen en schrijven te leren. Dat is niet vanzelfsprekend in Afghanistan, maar Ali is ervan overtuigd dat het belangrijk is. Zelf heeft hij het ook geleerd. Elke dag is het een uur lopen naar het dorp met de school. Nasima van tien jaar weet nu al dat ze straks ook hoofd van een school wil worden. Ook haar vader droomt van een goede toekomst voor zijn dochters, een betere dan die van zijn oudste, die (te) jong is getrouwd en nu ongelukkig lijkt te zijn. Dit verhaal zonder plot gaat over het dagelijks leven in het oosten van Afghanistan. Elf korte hoofdstukjes over huiselijkheid, nu eens zonder oorlog of geweld. Achterin nog vijf aantrekkelijke samenvattingen van andere titels in de serie þDe Leesstraatþ*. Taalniveau A1 tot A2. Vertaald en bewerkt uit het Zweeds. Met keurmerk Makkelijk Lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086963355 | 41 pagina's

Titel Naar de top! [Makkelijklezen]
Auteur Christina Wahldén
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Paulette van der Voet
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2018] - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 41 pagina's - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Jag kan bli rektor. - Helsingborg : Nypon Förlag, (c)2018
ISBN 9789086963355
PPN 417589212
Thematrefwoord Afghanistan ; Schoolgaan ; Meisjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Leesstraat
Boek

De Leesstraat (2016-...)

vol.
Uitgeleend