De DierenRidders
Boek

De DierenRidders vijf keer in actie! ([2018])/ Iris Boter, met illustraties van Mark Janssen

Nora en haar vrienden Pieter, Tijn, Amy en Zoe vormen samen De DierenRidders. Ze komen in deze bundeling maar liefst vijf keer in actie. Ze helpen niet alleen de dieren, maar vaak ook hun baasjes. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Bundeling van de vijf eerder los verschenen boeken over De DierenRidders. Nora en haar vrienden Pieter, Tijn, Amy en Zoë vormen samen de club De DierenRidders. Ze komen maar liefst vijf keer in actie. Ze gaan op zoek naar de weggelopen hulphond van de gehandicapte Victor. Ze helpen een pony, die zo lang bij Nora op de flat moet wonen. Dat zorgt voor hilarische situaties. Ze redden een hond die door zijn baasje geschopt wordt. maar waarom doet hij dat eigenlijk? Als de oma van Amy naar een woonzorgcentrum moet, mag haar papegaai niet mee. De DierenRidders bedenken een plan. En ze helpen klasgenoot Koen. Na de scheiding van zijn ouders moet zijn kat naar het asiel, omdat ze hem niet meer kunnen betalen. De schrijfster heeft heerlijke dierenavonturen neergezet vol humoristische situaties en oplossingen. De schrijfstijl is vlot en de verhalen lopen als een trein. De grappige zwart-witillustraties ondersteunen de verhalen en versterken de humoristische elementen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000359424 | 309 pagina's

Titel De DierenRidders : vijf keer in actie!
Uniforme titel De dieren Ridders Hero, de superheldenhulphond Een pony op driehoog De hond van nummer 13 De papegaai in de kast Een kans voor een kat
Auteur Iris Boter
Secundaire auteur Mark Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Holkema & Warendorf, [2018]
Overige gegevens 309 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Bevat: Hero, de superheldenhulphond ; Een pony op driehoog ; De hond van nummer 13 ; De papegaai in de kast ; Een kans voor een kat. - Oorspronkelijk verschenen in: 2015, 2015, 2016, 2016, 2017. - (De DierenRidders ; 1 t/m 5)
ISBN 9789000359424
PPN 416926983
Genre dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren ; Clubs
Taal Nederlands