Onzichtbare Emmie
Boek

Onzichtbare Emmie (2018)/ Terri Libenson

Emmie (13) is verlegen, onzeker en stil. Samen met haar vriendin Brianna schrijft ze voor de grap een liefdesbrief aan de leukste jongen van de klas. Als haar brief per ongeluk in verkeerde handen valt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Deels in stripvorm. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De twee zeer verschillende meisjes Emmie en Katie (allebei 13, ik-figuur) beleven een specifieke dag in hun tweede jaar op de middelbare school. Emmie is verlegen, onzeker en stil met slechts één vriendin, Brianna. Katie is zelfverzekerd, slim, atletisch en heel populair. In de schoolpauze schrijven Emmie en Brianna voor de grap een liefdesbrief aan de leukste jongen van de klas. Niet om ooit te versturen. Emmies schooldag wordt rampzalig als haar brief per ongeluk in verkeerde handen valt. Maar dan krijgt ze zomaar hulp van populaire Katie. Een onverwachte draai in het verhaal laat zien dat de twee meisjes meer gemeen hebben dan iemand zou verwachten. De tekst is gedrukt in handschriftlettertype. Emmies verhaal is geschreven in kleine striptekeningen met verhalende tekst eromheen. Katies verhaal is gedrukt in grote, vet omlijnde strips in heldere kleuren met tekst in hoofdletters in gele tekstblokken. De mooie combinatie van tekst en grappige illustraties is een stimulatie voor meisjes die niet zo van lezen houden. Hartverwarmende graphic novel (in de trant van 'Dagboek van een muts', maar dan beter). Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045121352 | 185 pagina's

Titel Onzichtbare Emmie
Auteur Terri Libenson
Instelling /Studio Peter de Raaf, Rotterdam
Secundaire auteur Arend Jan van Oudheusden
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboekenuitgeverij, 2018
Overige gegevens 185 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Copyright vertaling [uit het Engels]: Studio Peter de Raaf/Arend Jan van Oudheusden - Vertaling van: Invisible Emmie. - HarperCollins Publishers, 2017
ISBN 9789045121352
PPN 413354989
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Fantasie ; Identiteit ; Dagboeken
Taal Nederlands