Incendies
DVD

Incendies ([2018])/ un film de Denis Villeneuve

De zoektocht naar het verzwegen verleden van de overleden moeder van een Canadese tweeling loopt parallel met de reconstructie van de Libanese burgeroorlog midden jaren zeventig van de 20e eeuw, waarin een wrede en bloedige strijd gevoerd werd tussen moslims en christenen.

Aanwezigheid

Recensie

Canadese politieke thriller uit 2010 van Denis Villeneuve (Blade runner 2049) naar een toneelstuk van Wajdi Mouawad. Na de dood van hun moeder wordt de Canadese tweeling Jeanne en Simon met een bijna onmogelijke opdracht opgezadeld: zij moeten in het Midden-Oosten op zoek naar hun doodgewaande vader en naar een broer van wie ze niet wisten dat hij bestond. De zoektocht naar het verzwegen verleden van hun moeder loopt parallel met de reconstructie van de Libanese burgeroorlog midden jaren zeventig van de 20e eeuw, waarin een wrede en bloedige strijd gevoerd werd tussen moslims en christenen. De pers is unaniem zeer lovend over deze film. Dana Linssen (NRC 9-2-'11) geeft 4 sterren: '(...) De niet-chronologische vertelwijze maakt Incendies tot alles wat een filmverhaal moet zijn: spannend, emotionerend. Er kan gehuild worden. Op nagels gebeten. Hoop gekoesterd voor de gedoemde personages, als je hoopvol bent ingesteld.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 10-2-'11) geeft 4 sterren: '(...) een perfecte potpourri van verhaallijnen die allemaal op hun plaats vallen. (...) pakkend drama, een must voor elke filmliefhebber.' Oscar- en BAFTA-nominatie voor beste niet-Engelstalige film.

Specificaties

Frans | 5051083132268

Titel Incendies
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Denis Villeneuve ; Lubna Azabal ; Mélissa Désormeaux-Poulin ; Wajdi Mouawad
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (120 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin. - Frans en Arabisch gesproken, Nederlands of (deels) Frans ondertiteld - Gebaseerd op een toneelstuk van Wajdi Mouawad - Videoversie van de film: Canada : Micro_Scope, 2010. - Oorspronkelijke dvd-uitgave: 2011
ISBN 5051083132268
PPN 418985707
Genre thriller - politieke roman
Thematrefwoord Libanese Burgeroorlog (1975-1990)
Taal Frans

Relaties/Serie

De collectie
Boek

De collectie = La collection (2009-..)

vol.
Uitgeleend