Hollandse beelden [8]
Boek

Hollandse beelden [8] (mei 2018)/ hoofdredactie Roel Rozenburg, medewerkers aan dit nummer Flip Franssen, Stijn Hofstede, Gijs Korevaar, Leo Leeflang, Bert Verhoeff, Bernice Willemsen ; teksten Michiel Hartsuiker, Inge Hoogendoorn, Erica de Joode, Lambert Teuwissen, Bernice Willemsen

Kwartaalblad met in dit nummer zeven portfolio's van Nederlandse documentaire fotografen die zeer uiteenlopende onderwerpen in beeld brengen.

Aanwezigheid

Recensie

'Hollandse Beelden' is in korte tijd uitgegroeid tot een standaardreeks voor Nederlandse documentaire fotografie. Deze achtste editie bevat net als de voorgaande uitgaven een aantal beeldverhalen. Sinaya Wofert was op Curaçao, waar ze niet om prominente aanwezigheid van de raffinaderij heen kon. George Meijers fotografeerde Limburgse televisiehelden, zoals André Rieu, Wout Poels en Huub Stapel. Piet Franssen presenteert gestileerde vakantiebeelden. Cor de Kock vertelt over zijn bijzondere oeuvre, geïllustreerd met foto's over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen. Lambert Teuwissen besteedt aandacht aan het 'Siberië van Nederland': het gevangenisdorp Veenhuizen. Suzanne Kemper fotografeerde zwerfjongeren. Nicole Robbers, curator van het Fotofestival aan de Maas, schrijft over de gevolgen van de mobiele telefoon voor de fotoproductie en over het feit dat het onderscheid tussen professionele en amateurfoto's daardoor aan het afnemen is. Opnieuw geven de reportages - mede door de korte, informatieve teksten - mooie, ontroerende en grappige inkijkjes in het hedendaagse (en vroegere) Nederland.

Specificaties

Nederlands | 9789076915470 | 160 pagina's

Titel Hollandse beelden [8]
Secundaire auteur Roel Rozenburg ; Flip Franssen ; Michiel Hartsuiker
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Den Haag : HannaBoek, mei 2018
Overige gegevens 160 pagina's - foto's - 23 cm
Annotatie Pagina 4 vermeldt: 'nummer acht van Hollandse Beelden'
ISBN 9789076915470
PPN 419027432
Rubriekscode 761.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Documentaire fotografie; Nederland ; Persfotografie; Nederland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Fotografie

Relaties/Serie

Hollandse beelden
Boek

Hollandse beelden met liefde voor de Nederlandse foto (2016-...)

vol. 8
Uitgeleend