De drie biggetjes
Boek

De drie biggetjes ([2018])/ met prenten van Mariachiara Di Giorgio

De drie biggetjes gaan op stap. Elke big bouwt een huis. Een van stro, een van hout en een van steen. In welk huis zijn ze veilig voor de wolf? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

De drie biggetjes gaan op stap. 'Pas op voor de wolf', waarschuwt moeder, 'anders eet hij jullie op'. Het eerste biggetje bouwt een huis van stro, het tweede een huis van hout en het derde biggetje bouwt een huis van steen. Alleen het laatste huis is bestand tegen een aanval van de wolf. Gelukkig weten ook de andere twee biggetjes dat huis veilig te bereiken. Eerste leesboekje voor eind groep drie. Zeer vereenvoudigde bewerking van het oorspronkelijke sprookje waarin de eerste twee biggetjes wel worden opgegeten, iets wat in deze uitgave niet gebeurt. Moraal van het verhaal: wie lui is loopt meer gevaar dan een ijverig iemand. Deeltje uit de serie 'Er was eens... sprookjes voor de prille lezers'*. Geiilustreerd met aardige, een beetje ouderwets aandoende, afbeeldingen in zachte kleuren die genoeg details bevatten om de tekst aan te vullen. Duidelijk lettertype in zwart en soms iets groter in rood. Aardig verhaal, al blijft het jammer dat bewerkingen van sprookjes de oorspronkelijk uitgave meestal geen goed doen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913240

Titel De drie biggetjes
Secundaire auteur Mariachiara Di Giorgio ; Joseph Jacobs
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2018]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst vrij naar Joseph Jacobs. - Vertaald uit het Italiaans - Vertaling van: Tre porcellini. - Novara : De Agostini Libri S.p.a, (c)2016. - (Io leggo da solo)
ISBN 9789462913240
PPN 418874360
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Er was eens ...
Boek

Er was eens ... sprookjes voor prille lezers (2017-...)

vol.
Uitgeleend