Het meisje en haar zeven paarden
Boek

Het meisje en haar zeven paarden (2018)/ Hadi Mohammadi & Nooshin Safakhoo, vertaald door Imme Drost

Een ziek meisje ligt in bed in een kleurloze kamer te kijken naar een mobiel met zeven paarden. Maar als ze door haar verzinraam kijkt, komen de paarden tot leven en krijgen ze kleur. Behalve de zevende, daar gebeurt iets bijzonders mee. Prentenboek met poetische tekst en fantasierijke kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een meisje ligt in bed te kijken naar een mobiel waaraan zeven paarden hangen. De paarden komen tot leven. Zes hebben een kleur maar het zevende paard niet; ieder dier geeft wat van zijn kleur aan het kleurloze paard. Dit gaat zo verder: ze maken een plek voor het paard, ze geven het paard verzinsels. Dan krijgen alle paarden een veulen. Het zevende veulen heeft alles in zich dat de andere paarden aan zijn moeder hebben gegeven. Hij geeft van al die dingen iets aan het meisje. In dit prentenboek is het fantasieverhaal geïllustreerd met subtiel getekende illustraties over dubbele pagina's. De paarden zijn als fantasiedieren verbeeld. De bladzijden zijn gekleurd in groen-grijstinten wat de dromerige sfeer versterkt. De eenvoudige, poëtische tekst is in de tekeningen gedrukt. Het meisje is ziek: er staat een rolstoel en er liggen pillenstrippen op het nachtkastje. Het verschil tussen de eerste en de laatste tekening is de toegevoegde kleur. Dit zal jonge kinderen misschien niet direct opvallen, maar het repeterende element van het verhaal en de fantasie met paarden zal hen aanspreken. Zowel de illustrator als de schrijver zijn van Iraanse afkomst. Dit bijzondere prentenboek is ontstaan binnen het project 'Read with me' en werd o.a. begeleid door Marit Törnqvist. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021414454

Titel Het meisje en haar zeven paarden
Auteur Hadi Mohammadi
Secundaire auteur Nooshin Safakhoo ; Imme Drost
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2018
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Dit boek is ontstaan in het kader van het project 'Read with me' voor Iraanse kinderen - Tekst Hadi Mohammadi en illustraties Nooshin Safakhoo
ISBN 9789021414454
PPN 417445423
Thematrefwoord Fantasie ; Ziek zijn ; Dromen
Taal Nederlands