The party
DVD

The party ([2018])/ written and directed by Sally Potter

Het feestje dat Janet en haar man geven om te vieren dat zij een belangrijke politieke functie heeft gekregen neemt een dramatische wending.

Aanwezigheid

Recensie

Tragikomedie van Sally Potter (Ginger & Rosa; Orlando) met onder meer Kristin Scott Thomas (Suite Française; My old lady). Janet heeft zojuist promotie gemaakt: ze is benoemd tot schaduwminister van gezondheid voor een (niet bij naam genoemde) oppositiepartij. Om dit te vieren nodigt ze samen met haar man Bill (Timothy Spall) een aantal intieme vrienden uit in hun huis in Londen. Door een reeks onthullingen, confrontaties en oud zeer loopt het feestje pijnlijk uit de hand. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 14-12-'17): '(...) De komische timing van haar acteurs versterkt Potter met een levendige montage. En terwijl het ene na het andere bommetje afgaat en de chaos met de minuut groeit, laat ze fijntjes zien dat haar personages stuk voor stuk veel minder feministisch, beschaafd en ruimdenkend zijn dan zij zelf denken.' VPRO (vpro.nl): '(...) The Party is beter te genieten als verzameling snappy oneliners dan als film, maar de cast - onder leiding van een wel heel vileine Clarkson - is in topvorm.'

Specificaties

Engels | 5051083126786

Titel The party
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sally Potter ; Patricia Clarkson ; Kristin Scott Thomas ; Bruno Ganz
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (69 min.) - zwart-wit, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder anderen: Patricia Clarkson, Kristin Scott Thomas, Bruno Ganz, Timothy Spall. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Adventure Pictures, (c)2017 - Bevat eveneens: Interviews with cast & Sally Potter (38 min.)
ISBN 5051083126786
PPN 416808107
Taal Engels