Makers van leven
Boek

Makers van leven hoe wetenschappers leven bouwen in het lab ([2018])/ Esther Thole, met een voorwoord van Nobelprijswinnaar Ben Feringa

Populairwetenschappelijke informatie over recente onderzoeken naar het namaken en creeren van leven en hun onderzoekers.

Aanwezigheid

Recensie

Een cel bestaat uit moleculen die ergens door worden aangestuurd om zich zo te gedragen dat de cel (of een lichaam bestaande uit meerdere cellen) goed functioneert. Hoe kan dit en kunnen wetenschappers zo'n goed functionerende cel uit losse moleculen maken? Op prachtige, overzichtelijke wijze laat de auteur (scheikundige, wetenschapsjournalist en redacteur bij NEMO Kennislink) in deze uitgave van Maven Publishing aan de hand van recente onderzoeken zien tot waar de mens in staat is leven te creëren. In acht hoofdstukken komen vele hoogleraren en hun onderzoeken voorbij. De lezer maakt o.a. kennis met Nobelprijswinnaar Ben Feringa en zijn nanoauto, slimme materialen of zelfassemblage van nanodeeltjes. Deze populairwetenschappelijke uitgave geeft een boeiend beeld van de hedendaagse wetenschap die op zoek is naar het ontstaan van leven. Vlot geschreven, met een zwierige schrijfstijl, waardoor ook lastige stukken tekst aantrekkelijk blijven. Enige voorkennis van scheikunde is een pré. Voor wetenschapsliefhebbers, zowel de amateur als de professionals. Met literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789492493408 | 216 pagina's

Titel Makers van leven : hoe wetenschappers leven bouwen in het lab
Auteur Esther Thole
Secundaire auteur Ben Feringa
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Maven Publishing, [2018]
Overige gegevens 216 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492493408
PPN 418108234
Rubriekscode 573.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Synthetische biologie ; Moleculaire biologie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Biotechnologie