Pup en Kit
Boek

Pup en Kit ([2018])/ Edward van de Vendel, Floor de Goede

Pup de hond en Kit de poes zijn bij baas. Ze zijn soms lief en soms stout. En ze zijn soms boos en vaak blij. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hondje Pup en katje Kit komen samen in huis bij Baas. Ze slapen samen in een mand, zijn soms boos op elkaar, maar vinden elkaar ook lief. Pup wil tijdens een boottochtje graag zwemmen, Kit niet. Samen beleven ze nog meer avonturen. Nieuwe editie van een bundel uit 2002 met twintig korte verhalen over Pup en Kit van Edward van de Vendel; dit keer zijn de illustraties van Floor de Goede. Dit duo maakte eerder stripgedichten en de boeken over Sofie. De korte verhalen zijn op AVI-M3. De tekst bestaat uit korte zinnen van enkel eenlettergrepige woorden. Situaties krijgen nadruk door herhalingen ('en weg zijn ze. weg weg weg weg weg!') en dat geldt ook voor emoties ('kit doet: blaas blaas blaas.'). Soms is een verhaal lekker vies (haarballen van Kit), soms vertederend (avontuur op het ijs en de warme jas). Voor sommige verhalen is al meer kennis/leeservaring nodig (losse boombladeren, losse ledematen). De illustraties zijn fris, expressief en zitten vol beweging. Pup en Kit krijgen alle ruimte en aandacht, doordat zij vaak de enige figuren in kleur zijn en ook doordat van Baas alleen zijn benen te zien zijn. Grappige, warme verhalen waarin vriendschap tussen twee jonge huisdieren centraal staat. Voor eerste lezers vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913226 | 102 pagina's

Titel Pup en Kit
Auteur Edward van de Vendel
Secundaire auteur Floor de Goede
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2018]
Overige gegevens 102 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst Edward van de Vendel, illustraties Floor de Goede - Oorspronkelijke uitgave met illustraties van Geert Vervaeke: (c)2002
ISBN 9789462913226
PPN 418850275
Genre dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren
Taal Nederlands