Science in actie... tegen klimaatverandering
Boek

Science in actie... tegen klimaatverandering ([2018])/ Nick Hunter, vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Paul van den Belt

Waarom verandert ons klimaat, hoe meet je dat en wat zijn de gevolgen? Lees ook over mogelijke oplossingen, andere vormen van energie en de rol van wetenschappers bij dit alles. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe kwetsbaar is onze planeet, wat is broeikaseffect en is dat allemaal echt zo erg? En wat kunnen we zelf doen om onze planeet te beschermen? De auteur probeert om een laagdrempelige uitleg te geven over een tamelijk ingewikkeld onderwerp. Hierin slaagt hij niet altijd. De vraagstukken uit dit boek zijn ook niet gemakkelijk. De vijf hoofdstukken hebben een logische opbouw, maar er zijn veel onderverdelingen waardoor het overzicht enigszins verdwijnt. Daarnaast zijn er nog kleine kopjes aan de tekst toegevoegd waardoor het lastig is om de samenhang te blijven volgen. Het taalgebruik is helder en zakelijk. In de tekst zijn moeilijke woorden als fotosynthese en waterkering vetgedrukt, ze worden achterin nog eens uitgelegd. Een informatief en wat zwaarmoedig boek over een moeilijk onderwerp dat vragen moet oproepen voor de lezer. Verzorgde uitgave met veel kleurenfoto's over een lastig onderwerp. Vertaald uit het Engels. Deel uit de serie 'Science in actie'*. Voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412551 | 48 pagina's

Titel Science in actie... tegen klimaatverandering
Auteur Nick Hunter
Secundaire auteur Cecile Bolwerk ; Paul van den Belt
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Science vs climate change. - Capstone Library Ltd., (c)2016. - (Science fights back)
ISBN 9789463412551
PPN 413999904
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen ; Broeikaseffect
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat

Relaties/Serie

Science in actie...
Boek

Science in actie... (2018-...)

vol.
Uitgeleend