Deadpool
DVD

Deadpool the complete collection (for now) : 2 movies ([2018])

Voormalige geheim agent Wade Wilson is getransformeerd in Deadpool, een cynische superheld met bovenmenselijke genezende kracht.

Recensie

Verzamelbox met 'Deadpool'* (2016) van Tim Miller en 'Deadpool 2' (2018) van David Leitch. Wade Wilson (Ryan Reynolds) ís een cynische huursoldaat met terminale kanker. Mede vanwege zijn vriendin Vanessa accepteert hij een schimmig aanbod voor een experimentele therapie. Zo komt hij bij Francis alias Ajax (Ed Skrein) die hem hardhandig klaarstoomt om als vechtmachine verkocht te worden aan de hoogste bieder. Genezen, onsterfelijk, maar zwaar verminkt weet Wade te ontsnappen en maakt hij jacht op zijn 'behandelaars' in een rood masker waarachter hij zijn littekens verbergt. Het nieuwe aan deze superheldenfilm is het cynisme en de humor waarmee het verhaal als een parodie op het genre gebracht wordt. Deadpool weet dat hij een fictief personage is en richt zich in ironische terzijdes tot de kijker. In de vervolgfilm wordt de jonge mutant Russell bedreigd door supersoldaat Cable (Josh Brolin). Deadpool stelt een team genaamd X-Force samen om de jongen te redden.

Specificaties

Engels

Titel Deadpool : the complete collection (for now) : 2 movies
Uniforme titel Deadpool Deadpool 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tim Miller ; David Leitch ; Ryan Reynolds ; Morena Baccarin
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 2 dvd-video's (ongeveer 104, 119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Brianna Hildebrand. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in verschillende talen, ondertiteld in verschillende talen waaronder Nederlands - Bevat: Deadpool / directed by Tim Miller ; Deadpool 2 / directed by David Leitch. - Verenigde Staten : Marvel Entertainment, 2016, 2018
PPN 419101551
Genre science-fiction
Taal Engels