Onder de Afrikaanse zon
Boek

Onder de Afrikaanse zon (september 2018)/ Adrienne Benson, vertaling [uit het Engels] Carola Bijlsma

Drie vrouwen in Afrika die hun leven ieder op hun eigen manier vormgeven, worden al dan niet vrijwillig, met elkaar geconfronteerd.

Aanwezigheid

Recensie

Tegen een Afrikaanse achtergrond gezien, volgt de lezer de levens van drie vrouwen. Simi, de Afrikaanse vrouw die vanwege haar kinderloosheid dreigt te worden buitengesloten door haar gemeenschap. Jane, de Amerikaanse vrouw die zich voegt naar haar man en zijn overplaatsingen. Zij verliest daarbij zichzelf en wat haar het allerdierbaarst is. Leona, een Amerikaanse die haar ouderlijke omgeving ontvlucht, maar vanwege de typische eenzaamheid van een expat in een andere, hier Afrikaanse cultuur, uiteindelijk juist vindt wat haar het allerdierbaarst is. Drie vrouwen die elkaar al dan niet vrijwillig tegenkomen en ieder voor zich worden gedwongen om te gaan met verlies, verdriet en liefde. Een fascinerend verhaal, heel overtuigend geschreven, dat de lezer in één keer uit wil lezen. De auteur groeide zelf op in Afrika.

Specificaties

Nederlands | 9789402701555 | 414 pagina's

Titel Onder de Afrikaanse zon
Auteur Adrienne Benson
Secundaire auteur Carola Bijlsma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, september 2018
Overige gegevens 414 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Harlequin Books SA - Vertaling van: The brightest sun. - Toronto : Harlequin Enterprises Limited, (c)2018
ISBN 9789402701555
PPN 417146426
Genre sociale roman
Thematrefwoord Afrika ; Expats
Taal Nederlands