Kinderyoga
Boek

Kinderyoga ontdek je superkracht ([2018])/ Helen Purperhart, illustraties: Barbara van Amelsfort

Heb je last van stress of voel je je wel eens stijf als een plank? Ontdek met de krachtmeter welke lichaams- en yoga-oefeningen jou rustig, gelukkig of gezond maken. Met (computer)tekeningen in felle kleuren. Met hulp vanaf ca. 5 t/m 12 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit sympathieke kinderyogaboek is gebaseerd op het eerder verschenen boek 'Yogagids voor kids', van een auteur, die een zeer ervaren yogalerares is. Misschien iets nadrukkelijker is het centrale thema 'op zoek naar jouw superkracht', maar veel is nog altijd hetzelfde. Dus na een lange inleiding over goed in je lijf zitten, volgen enorm veel oefeningen, op verschillende thema's. Ze worden op een prettige manier luchtig en nuchter, systematisch opgebouwd: van afstemmen en opwarmen via actieve oefening (voorover, ondersteboven, balans als voorbeelden) naar meditatie als afsluiting. Alle oefeningen vertrekken vanuit een beeld; vaak is het een voorwerp als tafel of schommel, heel dikwijls een dier. Dat maakt het voor kinderen leuk, het is speels en helpt om de beschrijving van de oefening goed te begrijpen. En natuurlijk hoort daar dan ook een illustratie (in felle kleuren) bij, die zowel uitnodigt als een extra uitleg biedt voor wie minder verbaal is. Oudere kinderen kunnen dat zelf wel aan, jongere kinderen doen deze zeer stimulerende en ontspannende oefeningen beter met een begeleidende volwassene. Met hulp vanaf ca. 5 t/m 12 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020214857 | 175 pagina's

Titel Kinderyoga : ontdek je superkracht
Auteur Helen Purperhart
Secundaire auteur Barbara van Amelsfort
Type materiaal Boek
Editie Druk 2;
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, [2018]
Overige gegevens 175 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Eerder verschenen onder de titel: Yogagids voor kids : ontdek je superkracht!. - Groningen : Uitgeverij de Zaak, 2016
ISBN 9789020214857
PPN 417079338
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen