Oceaan
Boek

Oceaan ([2018])/ Hélène Druvert, tekst door Emmanuelle Grundman ; vertaling [uit het Frans]: Linda Beukers/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Ga op ontdekkingsreis onder het wateroppervlak van de oceaan. Lees o.a. welke dieren en planten er leven, hoe een golf ontstaat en wat zwarte schoorstenen zijn. Grote uitgave met kleurenillustraties, enige papieruitsnedes en flappen. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze fraaie grote uitgave (36 cm) brengt de oceanen op boeiende wijze tot leven. Hun enorme zoutwatermassa's bedekken 70 procent van de aarde. Naast ontelbare diersoorten zijn er onder water vele landschappen te ontdekken, van zandvlakten en zeegrasweilanden tot riffen, vulkanen en bergen. Vanaf het oppervlak tot de diepste oceaanbodem komt een rijke variatie aan ecosystemen en diersoorten voor die in het boek zichtbaar wordt gemaakt. Thema's als waterkringloop, het getij, golven, voedselketen, overlevingsstrategieën, diepzeedieren en de polen worden besproken. Tot slot is er een overzicht van de gevaren die de oceanen bedreigen. De tekst is direct en duidelijk. Kleine druk. Lay-out en kleurrijke illustraties brengen dit boek naar een hoger niveau. Pagina's met ragfijn uitgesneden landschappen bieden fraaie doorkijkjes en scheppen de illusie van reliëf. Sommige pagina's zijn in vormen of diverse lagen uitgesneden; openklapbare flappen verbergen informatie en afbeeldingen; het planten- en vissenrijk wordt deels weelderig, deels strak gelijnd en schematisch uitgebeeld. Soms is de tekst wat lastiger te lezen door donkere achtergrond. De papierkunstenares maakte ook 'Op reis met Mary Poppins'*. Een waar kunstwerkje, wel met kwetsbare onderdelen. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059568785 | 48 pagina's

Titel Oceaan
Auteur Hélène Druvert
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Emmanuelle Grundman ; Linda Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Graveland : Fontaine Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 36 cm
Annotatie Vertaling van: Océan. - Paris : De la Martinière Jeunesse, (c)2018
ISBN 9789059568785
PPN 418268096
Rubriekscode 568.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oceanen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Oceanen