De familie Decibel
Boek

De familie Decibel (september 2018)/ Micha Wertheim, Cristina Garcia Martin

Jacqueline Decibel (een groen wezentje) en haar familieleden wonen in een cello. Ze zorgen ervoor dat er mooie muziek uit komt, van het beklimmen van toonladders tot het eten van noten. Prentenboek met speelse kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant informatief prentenboek over het bespelen van de cello, opgetekend door Jacqueline Decibel. Zij en haar familieleden wonen in een cello en zorgen voor optimale condities om het instrument (door mensenhanden) goed te kunnen bespelen. Alles komt speels aan bod, van toonladders beklimmen tot het eten van noten. Jacqueline is weergegeven als een groen wezentje met armen en benen en met een rode stip op de wang. De Decibels kleden en gedragen zich als mensen tijdens een concert. Via flashbacks wordt een beeld gegeven van de vervaardiging van de cello en van de familiegeschiedenis van haar eerste bewoners. De veelal paginagrote kleurenillustraties beslaan dubbele pagina's; ze zijn vrij speels en kunstzinnig. De vierregelige tekstblokken zijn opgenomen binnen de prenten. Ze laten zich niet altijd gemakkelijk voorlezen doordat de cadans niet goed is of de zinslengte sterk wisselt. Het eindrijm wisselt tussen aabb, abcb en abab. Ook het vormelijke taalgebruik en de ietwat gekunstelde zinsopbouw maken het minder geschikt voor al te jonge kinderen. De auteur, bekend als cabaretier, maakte hier ook een kindervoorstelling over. Van hetzelfde duo verscheen 'De hik' (2015)*. Een van de weinige uitgaven over een muziekinstrument, in dit geval de cello. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463360678

Titel De familie Decibel
Auteur Micha Wertheim
Instelling /Cello Biënnale Amsterdam
Secundaire auteur Cristina Garcia Martin
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : De Harmonie, september 2018
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Dit boek kwam tot stand in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam - Tekst: Micha Wertheim, illustraties: Cristina Garcia Martin
ISBN 9789463360678
PPN 419722599
Rubriekscode 786.29
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cellospel
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Strijkinstrumenten