Feel inkspired
Boek

Feel inkspired hét handboek voor moderne kallifrafie, handlettering en brushlettering ([2018])/ Betty Soldi, fotografie door Debi Treloar ; vertaling [uit het Enges]: Janke Greving ; redactie en productie: Vitataal

Inspiratiegids voor het schrijven van mooie letters met inkt, op verschillende ondergronden en met verschillende materialen.

Aanwezigheid

Recensie

De meeste boeken over handletteren laten zien hoe je de meest mooie letters maakt volgens een vast stramien. Met dit boek wil de auteur helpen met het vinden van je eigen stijl, door uit te gaan van je eigen handschrift. Fouten maken mag. Sterker nog, het wordt juist aangemoedigd. Aan de hand van leuke eenvoudige oefeningen krijg je eerst steeds meer zelfvertrouwen met het schrijven. Daarna volgen vele voorbeelden van hoe letters geschreven kunnen worden en hoe bepaalde letters zich lenen om versierd te worden met mooie krullen. Vervolgens ga je experimenteren met verschillende schrijfmaterialen (zelfs groente en koffie!) en ondergronden (papier, bloemblaadjes, spiegels, etc.). In dit boek wordt grotendeels gewerkt met de kroontjespen en inkt, maar ook verfstiften komen aan bod. Alles wordt uitgebreid en duidelijk beschreven. Een mooi en leerzaam feelgood boek boordevol verhalen, inspiratie en prachtige kleurenfoto's. Met een mooie lay-out en handige binding, waardoor het boek helemaal plat kan liggen. Geschikt voor zowel de beginnende als de iets gevorderde handletteraar.

Specificaties

Nederlands | 9789024581207 | 190 pagina's

Titel Feel inkspired : hét handboek voor moderne kallifrafie, handlettering en brushlettering
Auteur Betty Soldi
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Debi Treloar ; Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2018]
Overige gegevens 190 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Inkspired
ISBN 9789024581207
PPN 418144648
Rubriekscode 746
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kalligrafie
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Kalligrafie