Wat een beestenbende!
Boek

Wat een beestenbende! ([2018])/ tekst van Susanna Isern, met illustraties van Rocio Bonilla ; Nederlands tekst [uit het Spaans] van Textcase

Pien zegt tegen alles nee. Ze wil geen schone kleren aan en zeker niet haar kamer opruimen. Totdat haar huis verandert in een echte beestenbende en er ineens een apenstaartje aan haar billen groeit. Groot prentenboek met humoristische, dynamische aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pien zegt tegen alles nee. Ze wil geen schone kleren aan, niet in bad en haar kamer niet opruimen. 'Wat een beestenbende!' roept mama. Maar het kan Pien niets schelen. Tot het huis verandert in een échte beestenbende boordevol dieren die allemaal doen waar ze zelf zin in hebben. Er zijn wild schreeuwende toekans in de gang, stoute apen in de woonkamer en er ligt een nijlpaard in bad. Kan Pien de dieren weghalen en alles weer netjes maken? Een verhaal over een slordig, eigenwijs meisje dat leert opruimen. Doordat Piens huis daadwerkelijk in een jungle vol dieren verandert en Pien zelf een apenstaartje krijgt, komt ze tot inkeer en gaat ze opruimen. Deze wending kan voor jonge kinderen best spannend, of zelfs wat beangstigend zijn. Het taalgebruik is toegankelijk en eigentijds. Per twee pagina's zijn er circa vijf regels tekst. Het lettertype is duidelijk. Het boek is royaal geïllustreerd met zachtgekleurde, grappige tekeningen vol vaart. We zien een eigenwijze Pien, herkenbare jungledieren en veel rommel. Een fantasierijk en wellicht leerzaam prentenboek over opruimen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166491

Titel Wat een beestenbende!
Auteur Susanna Isern
Instelling /TextCase, Deventer
Secundaire auteur Rocio Bonilla
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Això no és una selva. - Barcelona : Editorial Flamboyant S.L., (c)2016
ISBN 9789051166491
PPN 417161271
Thematrefwoord Dwarse kinderen ; Huishoudelijke arbeid
Taal Nederlands