Het kleine draakje Kokosnoot naar school
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot naar school ([2017])/ Ingo Siegner, tekeningen: Ingo Siegner ; vertaling [uit het Duits]: Hanne Vandenbroeck

Draakje Kokosnoot gaat voor het eerst naar school. Wat zal hij daar allemaal meemaken? De drakenkinderen gaan met juf Roberta zingen, knutselen, pannenkoeken bakken en naar het strand. Daar zijn ze precies op tijd om twee boosaardige piraten te verjagen! Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties, uitgebreide tekst en flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is de eerste schooldag voor draakje Kokosnoot, een dag waar hij al weken naar uitkijkt. Maar nu de dag echt is aangebroken is hij toch wel een beetje bang. Als hij bij de schoolgrot aankomt staan zijn vriendin drakenmeisje Lula en juf Roberta hem al op te wachten. Lula neemt hem bij de hand en laat hem zien wat er allemaal op school te beleven is. Ze gaan zingen, knutselen, pannenkoeken bakken en dan beleven ze ook nog een spannend avontuur op het strand. Over draakje Kokosnoot zijn al veel boeken verschenen. Het verhaal is op zich goed opgebouwd (ook al is de overgang naar het uitstapje naar het strand niet echt duidelijk), maar verder weinig verrassend of bijzonder. Het verhaal bevat voldoende humor en zal de jonge lezer voldoende aanspreken. Tekst en beeld zijn goed van elkaar gescheiden. Op verschillende plekken wordt er een vraag gesteld en de jonge lezer kan dan achter een flapje op zoek naar het antwoord. Er zijn daarnaast ook flapjes waarbij geen vraag gesteld wordt. De kleurrijke illustraties komen enigszins karikaturaal over. Een aardig, maar niet echt heel bijzonder prentenboek dat door het ontdekelement achter de flapjes jonge kinderen zal aanspreken. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059243903

Titel Het kleine draakje Kokosnoot naar school
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Hanne Vandenbroeck
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2017]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss in den Kindergarten. - München : cbj, (c)2015. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059243903
PPN 418777853
Genre schoolverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Eerste schooldag ; draken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner