Het druppeltje en de steen
Boek

Het druppeltje en de steen (2018)/ Damir Lackovic, illustraties: Trpimir Vedris ; vertaling [uit het Kroatisch]: Nada Sunjic ; bewerking Nederlandse uitgave Sanja Kregar ; redactie Hedda Maria Post

Hoe ontstaat karst, een landschap van steen? En wat is de rol van druppeltjes water daarbij? Lees ook over o.a. grotten, stalactieten en watervallen. Met eenvoudige potloodtekeningen in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Eenvoudige uitgave waarin het verhaal wordt verteld, in woord en beeld, over het ontstaan van karst, een landschap van steen. Van waterdruppeltjes die naar beneden vallen, daarna een likje en een hapje kalksteen nemen en al glijdend naar beneden glijbanen maken die we karren noemen. Van hoe rotsmeertjes ontstaan en van waterdruppeltjes die de grond in reizen en daar calcietkristallen ontmoeten. Van grotten, speleologen, druipsteen en stalactieten, watervallen, grotbekkens en grotparels. Er gaat een wereld voor je open! Dit oorspronkelijke Kroatische leesboekje maakt op liefdevolle wijze zichtbaar hoe karstlandschap ontstaat, gevormd wordt én de nodige aandacht en bescherming verdient! Om zelf te lezen is een voortgezet technisch leesniveau vereist. Door kenmerken van de waterdruppels te 'vermenselijken' en de vele speelse, wat kinderlijk aandoende tekeningen wordt de verbeeldingskracht in werking gezet om deze lastige materie te (kunnen) begrijpen. Bij de weetjes worden regelmatig voorbeelden uit Kroatië gegeven. Voor jonge onderzoekers een welkome les in geologie - voor iedereen: de kracht van één druppeltje...! Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492160133 | 34 pagina's

Titel Het druppeltje en de steen
Auteur Damir Lackovic
Secundaire auteur Trpimir Vedris ; Nada Sunjic ; Sanja Kregar ; Hedda Maria Post
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : KLIN, 2018
Overige gegevens 34 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Kapljica i kamen. - Zagreb : Hrvatski prirodoslovni muzej, (c)2008
ISBN 9789492160133
PPN 417546386
Rubriekscode 563
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geologie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Geologie