Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zee-anemonen
Boek

Zee-anemonen ([2018])/ Mari Schuh, vertaling [uit het Engels]: Freek Kuijstermans ; eindredactie: Corian Linnenmans

Hoe zien zee-anemonen eruit en waarom? Lees ook wat ze eten en hoe ze leven. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe zien zeeanemonen eruit en waarom? Dit is een intrigerende vraag die aan bod komt in dit deel in de reeks 'Leven onder de zeespiegel'*. In het handzame boek wordt eerst besproken hoe zeeanemonen eruitzien, dat er meer dan duizend (!) soorten zijn, wat ze eten en hoe ze leven. Er is ook aandacht voor o.a. hun bijzondere zuigvoeten en hoe ze zich voortplanten. De onderwerpen zijn verdeeld over vier hoofdstukken. Op elke bladzijde staat bij een grote kleurenfoto of andere illustratie een tekst van enkele zinnen en in vrij grote letters. Het taalgebruik is vrij eenvoudig. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in de woordenlijst achterin uitgelegd. Regelmatig is een detail van een foto uitgelicht in een kader, samen met aanvullende informatie. De appelgroene pagina's en de andere kleuraccenten geven het geheel een vrolijke uitstraling. Een goed verzorgde uitgave vol boeiende informatie, met verwijzingen naar enkele boeken, websites en een beknopt register. Geschikt voor lezers van ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463412780 | 24 pagina's

Titel Zee-anemonen
Auteur Mari Schuh
Secundaire auteur Freek Kuijstermans ; Corian Linnenmans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Sea anemones. - Bellwether Media, Inc., (c)2017. - (Ocean life up close)
ISBN 9789463412780
PPN 41756855X
Rubriekscode 597.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeanemonen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën

Relaties/Serie

Leven onder de zeespiegel
Boek

Leven onder de zeespiegel (2018-...)

vol.
Uitgeleend