Buitengewone ontdekkingsreizigers
Boek

Buitengewone ontdekkingsreizigers van Columbus tot Armstrong ([2018])/ Paul de Moor, met illustraties van Mattias De Leeuw

Lees de veelal avontuurlijke verhalen van 45 ontdekkingsreizigers onder wie Alexander de Grote, Columbus, Darwin en Neil Armstrong. Met grappige pentekeningen met steunkleur. Vanaf ca. 13 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis ONTDEKKINGS REIZIGERS DE M

Recensie

Informatieve verhalen over 45 tot de verbeelding sprekende ontdekkingsreizigers, die door de eeuwen heen de aarde in kaart brachten, en vervolgens verder dan de aarde keken. Het boek is verdeeld in zeven thematische hoofdstukken: er werd gereisd naar Indië, China en Europa, naar Noord-Amerika, naar Zuid-Amerika en de Pacific, naar de Noodpool en Siberië, naar de Zuidpool en Australië, naar de onbekende natuur, en ten slotte naar de ruimte en de diepte. De Vlaamse auteur schrijft op licht ironische toon. Na een inleiding volgen enkele tekstblokjes met anekdotisch beschreven feitjes, betrekking hebbend op de beschreven ontdekkingsreis, twee tot vier pagina's per ontdekkingsreiziger. In een tekstblokje met lichtgekleurde ondergrond staan biografische gegevens nog eens puntsgewijs op een rij. De gegeven informatie blijft oppervlakkig en geografische kaartjes ontbreken. De tekst is gedrukt in verschillende, ook kleine lettertypes. Veelal kleine grappige pentekeningen, met een steunkleur die per hoofdstuk wisselt, fleuren het verhaal op, maar geven geen extra informatie. Met persoonsregister. Vanaf ca. 13 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401450195 | 150 pagina's

Titel Buitengewone ontdekkingsreizigers : van Columbus tot Armstrong
Uniforme titel Buitengewone ontdekkings reizigers
Auteur Paul De Moor
Secundaire auteur Mattias De Leeuw
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 150 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789401450195
PPN 418046808
Rubriekscode 903.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ontdekkingsreizigers
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ontdekkings-reizigers