Nico, 1988
DVD

Nico, 1988 ([2018])/ directed by Susanna Nicchiarelli

Eind jaren 1980 leidt singer-songwriter Nico een teruggetrokken bestaan in Manchester. Op aandringen van haar manager gaat ze met een nieuwe band op tournee door Europa.

Aanwezigheid

Recensie

Biografisch drama over de laatste jaren in het leven van de Duitse zangeres, fotomodel en actrice Christa Päffgen (1938-1988) die bekend is onder haar artiestennaam Nico. Nico leidt een teruggetrokken leven in Mancheswil niet meer herinnerd worden aan de jaren zestig toen ze de muze was van Andy Warhol en zangeres bij The Velvet Underground. Nu gaat ze opnieuw op tournee met haar eigen muziek langs kleine zaaltjes in Europa. Ze is verslaafd aan heroïne en probeert een band op te bouwen met haar zoon die ze jarenlang negeerde. In de hoofdrol Trine Dyrholm (Kollektivet; The legacy), John Gordon Sinclair is haar manager Richard. De recensenten geven 3-4 sterren. NRC (21-4-'18): '(...) Actrice Trine Dyrholm brengt haar tot leven met een mix van berusting, nukkigheid en pragmatisme. Spijt, schuld of geldingsdrang heeft weinig vat op haar, ze heeft aan zichzelf genoeg; een echte diva.' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Terugblikken op haar Velvet Underground-periode wil ze niet meer, en doet de film ook niet. Een gewaagde maar ook tikje frustrerende keuze. Want hoe authentiek alles ook aanvoelt, en hoezeer de muziek soms ook bruist, je blijft nieuwsgierig naar die glory days'. Genomineerd voor zeven David di Donatello Awards, waarvan de film er vier won.

Specificaties

Overige talen | 8717249484400

Titel Nico, 1988
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Susanna Nicchiarelli ; Trine Dyrholm ; Calvin Demba
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinemien, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (93 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Trine Dyrholm, Calvin Demba, Karina Fernandez. - Engels, Duits, Tsjechisch en Frans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Italie͏̈ : Vivo Film, 2017
ISBN 8717249484400
PPN 419286551
Genre biografie
Thematrefwoord Nico (popzangeres)
Taal Overige talen