Lichtjaren
Boek

Lichtjaren ([2018])/ Kass Morgan, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Mariella Manfre

Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Ze moeten leren samenwerken tegen een vijand die hun samenleving bedreigt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Voor het eerst mogen studenten van alle planeten deelnemen aan die opleiding. Ze worden er opgeleid om het op te nemen tegen de zeer sterke 'schimmen' die hun samenleving bedreigen. De vier personages moeten als team leren samenwerken, willen ze kunnen doorstromen naar het tweede jaar van de opleiding. Ondertussen worstelen enkelen van hen met geheimen die ze verborgen willen houden. Daarnaast is er tussen meer dan een duo aantrekkingskracht en is niet iedereen op school al klaar voor studenten van alle vier de planeten. Elk hoofdstuk wordt verteld uit het perspectief van een van de vier hoofdpersonages, waardoor de lezer zich gemakkelijk betrokken voelt. Het verhaal bevat regelmatig flashbacks naar het verleden van de vier. Het is een aangenaam verhaal dat vlot leest. Een kennismaking met de personages en hun leefwereld. Verder gaat het ook over hoe mensen van verschillende afkomst kunnen leren samenwerken. Eerste deel van een nieuwe serie van de auteur van 'De 100'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463493307 | 272 pagina's

Titel Lichtjaren
Auteur Kass Morgan
Secundaire auteur Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2018]
Overige gegevens 272 pagina's - 22 cm
Annotatie 3#Isbn afkomstig van barcode achterzijde omslag - Sacha Illingworth is in feite Sasha Illingworth - Vertaling van: Light years.- New York : Little, Brown and Company, (c)2018
ISBN 9789463493307
PPN 419857826
Genre science-fiction
Thematrefwoord Samenwerking ; Vooroordelen ; Dystopieën
Taal Nederlands