Blij met mij
Boek

Blij met mij ([2018])/ Anna Llenas

Julia is een heel normaal meisje met een normaal leventje. Tot op een dag alles verdwijnt en ze een enorme leegte voelt. Ze probeert het op te vullen. Zal het haar lukken? Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties over ontdekken wie je bent en wat je kunt. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Julia is een gewoon meisje, in een gewoon huisje met een gewoon leven. Tot op een dag alles verdwijnt en Julia een enorme leegte voelt. Een leegte die kou en monsters doorlaat en alles opslorpt. Julia probeert de leegte te vullen maar dat lukt niet. Ze zoekt een stop die op de leegte past - de juiste stop is spoorloos. Als ze besluit om niet meer te zoeken, duizelt het haar, valt ze op de grond en moet huilen. Eenmaal stil hoort ze een stem die haar aanraadt in zichzelf te zoeken. En dat doet Julia! Er borrelen woorden, kleuren en melodieën op en een wonderlijke wereld openbaart zich... Een wereld die verbindt en een wereld om te delen - een wereld die nooit verdwijnt! Stevig filosofisch prentenboek met een kleine ronde uitsparing (leegte) in het omslag. De tekst is poëtisch mooi en bezit geen woord te veel - de prenten zijn in een kinderlijke stijl getekend op karton, ingekleurd, uitgeknipt en tot prachtige collages gecomponeerd. Met dezelfde soort illustraties verscheen o.a. 'Het kleurenmonster' in verschillende edities. Opvallende uitgave voor thuis, kinderopvang en school. Om (voor) te lezen of als startpunt voor gesprek. Ieder kind (groot en klein) verdient een Julia - leren voor/door het leven! Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044832143

Titel Blij met mij
Auteur Anna Llenas
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 74 ongenummerde pagina's - zwart-wit en gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst en illustraties: Anna Llenas. - Vertaald uit het Spaans en Catalaans - Vertaling van: Vacío + en: El buit. - Spanje : Barbara Fiore Editore, (c)2015
ISBN 9789044832143
PPN 421300825
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst