Wanneer komt de Sint?
Boek

Wanneer komt de Sint? ([2018])/ Luc Foccroulle & Annick Masson

De Sint komt bijna in het land. Patrick en zijn grotere broer Michel kunnen niet wachten. Dan is het eindelijk pakjesavond en zijn er een heleboel pakjes gebracht. Zal Patrick eindelijk een robot krijgen? Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alle kinderen op het schoolplein zijn onrustig omdat de Sint bijna komt. Juf Yolande heeft het er maar druk mee. Mijters van papier knutselen en de kinderen geruststellen of waarschuwen dat ze zich moeten gedragen, 'want vanaf zijn wolk ziet de Sint alles!' De Sint komt en de kinderen mogen bij hem komen. Patrick vraagt steeds wanneer de Sint bij hen thuis komt en zijn oudere broer Michel heeft er genoeg van. Uit de speelgoedfolder kiezen ze speelgoed voor hun verlanglijst en ze mogen hun schoen zetten. Een robot staat bovenaan aan de lijst. Ze fantaseren over de cadeautjes die ze krijgen. Michel kan er niet van slapen. Als het dan zover is, blijkt de robot net zo leuk als een zelfgemaakte robot van een doos. Grappige paginagrote en kleinere aquareltekeningen vol beweging en in sfeervolle tinten vormen een geheel met de tekst. Lange en korte zinnen, eenvoudig woordgebruik. Soms vetgedrukte zinnen om nadruk te geven ('Nee, dat was mijn idee!'). Zwarte Piet ontbreekt, de Sint komt op 6 december en de Sint heeft een ezel in dit van oorsprong Franstalige prentenboek in groot formaat. Herkenbaar verhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044833218

Titel Wanneer komt de Sint?
Auteur Luc Foccroulle
Secundaire auteur Annick Masson
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Luc Foccroulle. - Illustraties: Annick Masson - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: C 'est quand la Saint-Nicolas? - Namen : Éditions Mijade, (c)2017
ISBN 9789044833218
PPN 419637826
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas
Taal Nederlands