Mortina
Boek

Mortina het vreselijke neefje ([2018])/ tekst en illustraties van Barbara Cantini, vertaling uit het Italiaans door: Veerle Willems

Het regent en zombiemeisje Mortina verveelt zich in de Vervallen Villa. Dan staat ineens een onbekende neef op de stoep. Dilbert zegt dat hij is uitgenodigd door Mortina's tante. Maar Tante Ter Ziele is nergens te bekennen. Prentvertelling met kleurrijke, grappige tekeningen vol zombies, vleermuizen en andere griezelelementen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het regent al uren en Mortina, een zombiemeisje met ogen als pingpongballen, verveelt zich in de Vervallen Villa, waar ze met Tante Ter Ziele en haar albinowindhond Rouw woont. Als de bel gaat, staat daar een voor haar volstrekt onbekende (irritante) neef die haar een uitnodiging toont van Tante voor een chic diner-met-verrassing. Voordat Mortina, die van niets weet, op zoek kan gaan naar Tante staan ook haar vrienden op de stoep met een zelfde uitnodiging, maar Tante lijkt verdwenen. Samen gaan ze naar haar op zoek en daarbij blijkt de neef verrassend goed van pas te komen. Prentenboek dat op een geestige manier in karikaturale platen vol zombies, vleermuizen en andere 'enge' zaken kinderen kennis laat maken met het genre griezelverhalen. Het passende kleurgebruik, dat nergens inktzwart is, en de terugblik na het avontuur zorgen ervoor dat de spanning niet te hoog oploopt. De uitgebreide beschrijvende tekst, maar ook de grapjes in de illustraties (waarvan sommige vooral door volwassenen gewaardeerd zullen worden), maken het verhaal bij uitstek geschikt om voor te lezen. Door het formaat lijkt het een gewoon prentenboek, maar het is niet bedoeld voor kleuters. Nu met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044832808

Titel Mortina : het vreselijke neefje
Auteur Barbara Cantini
Secundaire auteur Veerle Willems
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Mortina e l'odioso cugino. - Milaan : Mondadori Libri S.p.A., (c)2018
ISBN 9789044832808
PPN 419874763
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Griezelen ; Zombies ; Verdwijningen ; Voorleesboeken
Taal Nederlands