Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De witte haai
Boek

De witte haai ([2018])/ Lisa Owings, vertaling [uit het Engels]: Minke van Dam ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

De witte haai jaagt meestal op zeehonden en zeeleeuwen, maar soms vallen ze een mens aan. Waar en hoe leven deze dieren en wat kun je doen om een aanval te voorkomen? Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De witte haai is een van de gevaarlijkste dieren uit de zee. Soms valt hij ook mensen aan! In dit handzame boek lees je meer over dit dodelijke dier. De feiten en weetjes zijn opgeschreven door Lisa Owings, schrijfster van meerdere informatieboeken over dieren. Haar boek is onderdeel van de reeks 'Dieren die doden'*, waarin onder andere de zeekrokodil en de grizzlybeer ook een eigen boek hebben gekregen. De leesserie richt zich met name op kinderen die moeite hebben met lezen. De boeken hebben een erg toegankelijk leesniveau: de zinnen zijn kort en de woorden zijn eenvoudig. Het boek kreeg ook het keurmerk Makkelijk Lezen. Helaas komt het een beetje sensatiegericht over. Owings richt zich in haar tekst voornamelijk op aanvallen van de witte haai op mensen. Ook zijn de afbeeldingen steeds dezelfde actiefoto's van de witte haai. Het boek is daardoor misschien spannend, maar ook een beetje eenzijdig. Bevat een woordenlijst, tips voor enige boeken en websites. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413114 | 24 pagina's

Titel De witte haai
Auteur Lisa Owings
Secundaire auteur Minke van Dam ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Sribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The great white shark. - Bellwether Media Inc., (c)2012. - (Nature's deadliest)
ISBN 9789463413114
PPN 41813006X
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Witte haaien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien

Relaties/Serie

Dieren die doden
Boek

Dieren die doden (2018-...)

vol.
Uitgeleend