Dierenatlas
Boek

Dierenatlas de kleurrijke dierenwereld in zeven uitvouwplaten (2018)/ geschreven en geïllustreerd door Tomáš Tůma, redactie en productie: Vitataal ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen

Welke dieren komen voor in elk werelddeel? Dat kun je zien op zeven grote (uitvouw)kaarten van werelddelen. Met informatie over de leefgebieden en kleine kleurenillustraties, miniboekjes en weetjes over ca. tweehonderd dieren. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Recensie

Via deze dierenatlas ontdekken kinderen welke dieren voorkomen in zeven werelddelen, te weten Noord en Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië, Afrika en de poolgebieden. Elk werelddeel beslaat een dubbele pagina van vrij stevig papier die uit te vouwen is tot een grote plaat van 50 x 50 cm. Hierop staat een globale kaart van het werelddeel met de er voorkomende dieren. Verder bevat het twee kleine miniboekjes wat extra informatie over thema's als territoriums of het leven in de bergen. Bij elk werelddeel staat een algemene inleiding over de leefgebieden in een grote letter. Daarnaast worden in gekleurde kaders in totaal zo'n tweehonderd dieren kort besproken. Dit is beperkt tot een opsomming van enige feitjes. Het taalgebruik is soms wat te moeilijk; begrippen als koraalriffen, schimmeltuinen en permafrostgebied worden niet uitgelegd. De illustraties hebben weinig of geen details, zodat de dieren niet natuurgetrouw zijn weergegeven. Ze zijn wel herkenbaar, maar te gestileerd. Vanwege het grote aantal dieren is het jammer dat een register ontbreekt. Er is gekozen voor kwantiteit en dat is ten koste gegaan van de kwaliteit van de informatie. Doordat de informatie zo summier is, moet men dit boek zien als een eerste kennismaking. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048311026

Titel Dierenatlas : de kleurrijke dierenwereld in zeven uitvouwplaten
Auteur Tomáš Tůma
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2018
Overige gegevens 6 uitvouwbare platen - gekleurde illustraties, kaarten - 27 cm
Annotatie Omslagtitel - 1e druk: 2015 - Vertaling gebaseerd op: Animal atlas. - Brno : B4U Publishing s.r.o., (c)2014
ISBN 9789048311026
PPN 417275692
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Atlassen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Atlassen