Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Het huis op de heuvel
Boek

Het huis op de heuvel een gelukkig gezin. Een noodlottige zomer. Vier levens voor altijd veranderd... (2018)/ Eve Chase, vertaling [uit het Engels]: Lydia Meeder

In haar zoektocht naar de perfecte plek voor haar huwelijksfeest vindt Lorna een oud Engels landhuis dat ze zich nog herinnert uit haar jeugd.

Recensie

Lorna is samen met haar verloofde Jon op zoek naar een mooie trouwlocatie. Ze besluit dat het Pencraw Hall moet worden, een landhuis waar ze zich gelijk thuis voelt. Dan ontdekt Lorna dat zich daar dertig jaar geleden een hoop mysterieuze zaken hebben afgespeeld, die bovendien iets te maken hebben met haar eigen geschiedenis. Het landhuis was in de jaren zestig de woning van de familie Alton, toen nog Black Rabbit Hall geheten, waar Amber en haar broertjes en zusjes woonden. Als Ambers moeder overlijdt bij een vreselijk ongeluk, wordt de sfeer in het landhuis een stuk grimmiger, wat nog wordt versterkt door de komst van stiefmoeder Caroline. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel Lorna als Amber, waarbij het laatste personage de meest interessante en spannende passages te bieden heeft. De schrijfstijl is prettig en vooral in de tweede helft van de roman komt de spanning op gang. Dit is het debuut van de Britse auteur, wiens boek inmiddels in meer dan tien landen is uitgebracht. Vooral geschikt voor de liefhebbers van mysteries.

Specificaties

Nederlands | 9789022584248 | 365 pagina's

Titel Het huis op de heuvel : een gelukkig gezin. Een noodlottige zomer. Vier levens voor altijd veranderd...
Auteur Eve Chase
Secundaire auteur Lydia Meeder
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, 2018
Overige gegevens 365 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2016 - Vertaling van: Black rabbit hill. - Michael Joseph, (c)2015
ISBN 9789022584248
PPN 417145934
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Cornwall
Taal Nederlands