Musée d'Orsay
Boek

Musée d'Orsay ([2018])/ Valentin Grivet, editorial coordination: Laurence Piault ; translations into English, German, Spanish, Italian & Dutch: Textcase

Overzicht van de collectie van Musée d'Orsay, met daarin schilderijen en beelden van diverse stromingen, zoals impressionisme, academisme, naturalisme, realisme, symbolisme en nieuwe kunst.

Recensie

Het voormalige treinstation Gare d'Orsay dat in 1900 in gebruik werd genomen, opende in 1986 opnieuw zijn deuren als kunstmuseum dat vrijwel volledig aan de tweede helft van de 19e eeuw is gewijd. Een groot deel van de miljoenen bezoekers dat het Musée d'Orsay ieder jaar ontvangt, komt in eerste instantie voor de schilderijen van impressionisten als Monet, Degas, Gauguin en anderen. Maar ook andere stromingen, zoals het academisme, naturalisme, realisme, symbolisme en nieuwe kunst, zijn ruim vertegenwoordigd in het museum. Een schitterend overzicht van een grote hoeveelheid schilderijen binnen de genoemde stromingen. De ene keer is een schilderij te zien en soms een beeld en de bijbehorende informatie erover. De andere keer een uitgebreid commentaar en uitleg over een schilderij of de desbetreffende kunstenaar. De informatie wordt gegeven in zes talen, waaronder ook Nederlands. Het is een prachtig overzicht van deze belangrijke periode in de kunst en een feest voor de liefhebber van deze stromingen. Mooi groot boek waarin de lezer niet uitgekeken raakt. Veel schilderijen zijn bekend, maar er is ook nog heel veel nieuws te ontdekken. De bijbehorende uitleg is erg interessant.

Specificaties

Meerdere talenNederlands | 9783955883157 | 279 pagina's

Titel Musée d'Orsay
Auteur Valentin Grivet
Instelling /TextCase, Deventer
Secundaire auteur Laurence Piault
Type materiaal Boek
Uitgave [Duitsland] : Könemann, [2018]
Overige gegevens 279 pagina's - illustraties - 32 cm
Annotatie Teksten in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Nederlands
ISBN 9783955883157
PPN 418836639
Rubriekscode 700.4
Taal Meerdere talenNederlands
Onderwerp algemeen Musee d'Orsay (Parijs); Catalogi
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Musea