Naar bed
Boek

Naar bed ([2018])/ Astrid Desbordes & Pauline Martin

Mama wil om half negen graag dat Archibald gaat slapen. Om negen uur probeert papa het met een tweede verhaaltje. Maar Archi heeft nog van alles te doen. Zal het omi lukken Archi te laten slapen? Prentenboek met fijne tekeningen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Om half negen leest de mama van Archi een verhaaltje voor en is het de bedoeling dat hij daarna gaat slapen. Maar Archi gaat liever spelen met zijn trein. Even later leest zijn vader nog twee verhaaltjes voor en denkt hij vervolgens ook dat Archi gaat slapen, maar Archi gaat een boek over treinen lezen. Ook Omi probeert het nog, en daarna papa en mama nog eens, maar Archi gaat niet slapen terwijl de volwassenen in slaap vallen. Uiteindelijk stapt Archi om kwart over vier in het bed van zijn ouders, waar al een broertje of zusje ligt, en valt, moe als hij dan is, in slaap. Goed gestructureerd en humoristisch stapelverhaal waarin het op elke spread weer iets later is (wat op de wekker, met wijzers, naast het bed van Archi te zien is en op het eind op de digitale wekker naast het bed van zijn ouders). De vlotte tekst (op elke spread slechts enkele regels) verteld vanuit het perspectief van Archie in de ik-vorm, nodigt uit tot interactief voorlezen. De illustraties, getekend in dunne zwarte lijnen en ingevuld met veelal egale kleuren in een beperkt aantal gedekte tinten, hebben voldoende details om het verhaal verder uit te breiden. Vierde prentenboek over de kleine Archibald, na 'Mijn papa weet alles'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044832860

Titel Naar bed
Auteur Astrid Desbordes
Secundaire auteur Pauline Martin
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Tekst: Astrid Desbordes/Illustraties: Pauline Martin. - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Au lit! - Paris : Albin Michel Jeunesse, (c)2017. - (Une histoire d'Archibald)
ISBN 9789044832860
PPN 419004750
Thematrefwoord Slapengaan
Taal Nederlands