Plantenstad
Boek

Plantenstad zoek je mee? ([2018])/ Katherina Manolessou, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Mila roept de hulp in van detective Basiel als haar huisdier, een lieveheersbeestje, is verdwenen. Samen gaan ze op zoek in Plantenstad, bij basisschool Sterke Botten, het grotconcert en de plantenkwekerij. Ze zien heel veel grappige dieren maar nergens zien ze Beestje. Waar heeft hij zich verstopt? Groot vierkant zoekboek met fantasierijke kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot vierkant zoekboek waarin Mila, een roze met paars gestreepte haas, de hulp inroept van detective Basiel, een gestippeld reptiel met een rood petje. Mila's huisdier Beestje, een lieveheersbeestje, is verstoppertje gaan spelen maar is nu onvindbaar. Met een vergrootglas en verrekijker in de hand gaan Mila en Basiel op zoek in Plantenstad. Ze zien heel veel andere dieren, maar nergens zien ze Beestje. Niet bij Basisschool Sterke Botten, niet in het museum, niet op de kermis of bij het grotconcert, niet in het Haaghospitaal of op de markt. Maar wacht eens, is Beestje niet heel dichtbij? In dit kleurrijke, overvolle, fantasierijke zoekboek kun je uren speuren. Samen met een voorlezer zoek je alles wat in de tekst genoemd wordt én verzin je nog veel meer zoekopdrachten. Kleuren, vormen, aantallen, begrippen en voorwerpen krijgen betekenis tijdens de zoektocht - zoeken, spelen, lachen en leren gaan hand in hand. Met voorin een inhoudsopgave en algemene zoekopdrachten voor elke zoekplaat (iemand die slaapt, iemand die huilt, een aantal terugkerende dieren) en aan het eind de oplossingen ter controle. Klaar met zoeken? Bedenk dan je eigen verhalen bij de prenten of fantaseer zelf tekeningen bij de tekst... een onuitputtelijk verwonderboek! Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403202174 | 31 pagina's

Titel Plantenstad : zoek je mee?
Auteur Katherina Manolessou
Secundaire auteur Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2018]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met honderden dingen om te zoeken - Vertaling van: Look for ladybird in Plant City. - London : Frances Children's Books, (c)2017
ISBN 9789403202174
PPN 419319654
Thematrefwoord Verstoppertje ; Zoekboeken
Taal Nederlands