Kleine Bij
Boek

Kleine Bij weet je de weg? ([2018])/ Natalie Marshall

Klein Kuiken, Baby Muis, Lieveheersbeestje, Vogel en Bij zijn de weg naar hun huis kwijt. Kun jij ze helpen thuis te komen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen en een transparant plastic doolhof met een bewegend kogeltje. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken zijn vijf dieren de weg naar huis kwijt. Kun jij ze helpen om thuis te komen? Rechts heeft dit boek een doolhof van transparant plastic waarin een kogeltje heen en weer kan rollen. Door een uitsparing in de pagina's is dat doolhof op iedere bladzijde te zien. Een korte tekst in dikke zwarte letters vertelt over een diertje dat de weg kwijt is en nodigt de lezer uit om het diertje terug te brengen. Twee pijltjes op de illustratie laten zien van waar naar waar het kogeltje gebracht moet worden. In de prenten zijn veel felle kleuren gebruikt en grotere vlakken zoals lucht en gras zijn voorzien van kleine motiefjes. Dat levert een vrolijk en vrij druk geheel op. De dieren daarentegen hebben weinig details - soms niet eens een mondje. Het boekje geeft een klein beetje informatie over dieren, maar moet het vooral hebben van het doolhof, een uitdaging voor de oog-hand-coördinatie. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Kleine Vos : weet je de weg?'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616210

Titel Kleine Bij : weet je de weg?
Auteur Natalie Marshall
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Giraf Books, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Little Bee : find your way home. - Hawthorn, VIC : Lake Press Pty Ltd, (c)2017
ISBN 9789492616210
PPN 419005269
Genre dierenleven
Thematrefwoord Verdwalen ; Dieren
Taal Nederlands