The death of Stalin
DVD

The death of Stalin ([2018])/ directed by Armando Iannucci

Na het overlijden van Jozef Stalin in 1953 breekt er een meedogenloze strijd om de macht uit binnen de politieke elite van de Sovjet-Unie.

Aanwezigheid

Recensie

Zwarte komedie van Armando Iannucci (In the loop; Veep), gebaseerd op de graphic novel van scenarioschrijver Fabien Nury en tekenaar Thierry Robin uit 2016. Wanneer Jozef Stalin in maart 1953 een beroerte krijgt, durft niemand van zijn getrouwen een beslissing te nemen, bovendien zijn alle goede dokters door Stalin verbannen. Na Stalins dood heerst er chaos in het Kremlin en ontstaat er een felle strijd om de macht binnen de partij-elite, waaronder Lavrenti Beria (Simon Russell Beale), voormalig hoofd van de veiligheidsdiensten, Nikita Chroesjtsjov (Steve Buscemi) en Georgy Malenkov (Jeffrey Tambor). De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Respectvol is de film dan ook allerminst (...) Regisseur en coscenarist Iannucci houdt zich vrij secuur aan de geschiedenis, maar presenteert die als inktzwarte klucht vol venijnige dialogen. Het resultaat is origineel, soms hilarisch en uitermate wrang.' Pauline Kleijer (Volkskrant 2-5-'18): '(...) Kan het wel, lachen om de kliek rond Stalin, die verantwoordelijk wordt gehouden voor miljoenen doden? Iannucci is zich van dat vraagstuk bewust en lost het elegant op. Zelfs in de meest absurdistische scènes wordt de gruwelijke werkelijkheid niet genegeerd (...)' Genomineerd voor twee BAFTA Awards.

Specificaties

Engels | 8718836863882

Titel The death of Stalin
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Armando Iannucci ; Steve Buscemi ; Jeffrey Tambor ; Simon Russell Beale ; Fabien Nury
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Simon Russell Beale. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Gebaseerd op een graphic novel van Fabien Nury - Videoversie van de film: Frankrijk : Quad, (c)2017
ISBN 8718836863882
PPN 419142738
Genre historische roman
Thematrefwoord Stalin, I.V. ; Chruščev, N.S.
Taal Engels