Baby's allereerste geluidenboekje
Boek

Baby's allereerste geluidenboekje de zoo ([2018])/ illustraties: Stella Baggott, vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

De zeehonden zeggen 'oink, oink' en bij de olifanten hoor je 'spetter' en 'toe-oet'. Vrijwel vierkant, hardkartonnen prentenboek met vijf eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties van dieren die leven in de dierentuin. Met tabs en een plastic knoppenbalk met geluidstoetsen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Vrijwel vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over vijf dieren uit de dierentuin (olifant, pinguïn, aap, zeehond en leeuw). Aan de rechterkant bevindt zich een felgroene plastic knoppenbalk, waarmee het geluid van de dieren opgeroepen kan worden. Op elke knop staat een kleine afbeelding van een van de dieren. Aan de bovenkant van de bladzijden zitten vier halfronde tabs, met ook weer afbeeldingen van de dieren waar het op die pagina om gaat. Op de achterkant van de tab nog een andere tekening van een babydier dat te zien is in de illustratie (babypinguïn, vlinder, babyzeehond en leeuwenwelpje). De contourloze illustraties over dubbele pagina's zijn uitgevoerd in frisse kleuren en hebben weinig details. De dieren worden niet benoemd; de tekst bestaat slechts uit een nabootsing van het geluid van het dier of van een beweging (bv. olifant: 'spetter'; pinguïn: 'plons' en zeehond 'oink'), in speelse zwarte letters in de tekeningen gedrukt. Eenvoudig, aantrekkelijk boek voor baby's en dreumesen dat deel uitmaakt van de serie 'Baby's allereerste...'. Van dezelfde makers verschenen ook andere geluidenboeken in de serie 'Mijn eerste geluidenboek'. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474951500

Titel Baby's allereerste geluidenboekje : de zoo
Uniforme titel De zoo
Auteur Stella Baggott
Secundaire auteur Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2018]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: Baby's very first noisy book : zoo. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2017
ISBN 9781474951500
PPN 419316965
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Dierentuinen ; Geluiden
Taal Nederlands