Op reis met Mary Poppins
Boek

Op reis met Mary Poppins ([2018])/ Hélène Druvert, vertaald [uit het Frans] door Annelies Jorna

Kinderjuffrouw Mary Poppins komt Michael en Jane soms opzoeken in Londen. Dan reizen ze naar Buckingham Palace en Piccadilly Circus. 's Nachts gaat de reis verder en zweven ze met Mary langs de sterrenhemel. Uitgave in zwart-wit met vele gedetailleerde papieruitsnedes. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit bijzonder fraai uitgevoerde boek neemt illustratrice en papierkunstenares Hélène Druvert de lezer mee op een magische rondreis met de beroemde kinderjuf Mary Poppins als gids. Decor is het Londen van begin twintigste eeuw. Mary Poppins zeilt aan haar paraplu uit de hemel naar beneden en neemt Jane en Michael mee uit wandelen langs Buckingham Palace, de Big Ben en Picadilly Circus. Maar zij voert hen ook naar fantasiewerelden onder water en aan de sterrenhemel. Gedetailleerde papieruitsneden bieden door een spel met silhouetten en patronen een bijzondere kijkervaring. De uitsneden uit zwart papier liggen tussen witte pagina's met eenvoudige zwart-wit-grijze illustraties, zodat er gelaagde beelden ontstaan die veranderen bij het omslaan van de pagina's. De tekst op rijm doet ouderwets aan, wat goed past bij de sfeer van de illustraties, maar is van ondergeschikt belang. De vele pagina's met gedetailleerde, fragiele papierknipkunst maken de uitgave zeer kwetsbaar. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000363353

Titel Op reis met Mary Poppins
Auteur Hélène Druvert
Secundaire auteur Annelies Jorna ; Pamela Lyndon Travers
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 28 cm
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: naar het werk van Pamela Lyndon Travers - Vertaling van: Un petit tour avec Mary Poppins. - Hachette Livre / Gautier Lanuereau, (c)2016
ISBN 9789000363353
PPN 416926568
Thematrefwoord Gouvernantes ; Magie ; Londen
Taal Nederlands