Wat is de lucht mooi
Boek

Wat is de lucht mooi ([2018])/ Emiri Hayashi

Kleine vogel ontdekt de wereld. Hij vliegt met zijn papa en mama tussen de wolken en met zijn vriendjes boven zee. 's Avonds slaapt hij heerlijk in zijn warme nest. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in zwart-wit, blauw en geel, met zilveren accenten en vilten voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hardkartonnen, vierkant prentenboek met twee zeer sterk afgeronde hoeken en zes gestileerde kleurentekeningen over dubbele pagina's. Een jonge vogel en zijn twee zorgzame ouders gaan samen een grote reis maken. Als het regent, schuilen ze in hun nest, en als het weer droog is vliegt het vogeltje met heel veel vriendjes boven zee. De tekeningen zijn opgebouwd uit egale kleurvlakken, naast zwart-wit zijn alleen heldere tinten blauw en geel gebruikt. Sfeerverhogend zijn de ondersteunende details in zilver, die een sierlijk, sprankelend effect geven, zoals de suggestie van bladloof en dakpannen, of een slapende eekhoorn in een boom. Het geheel ademt rust, verfijning en veiligheid uit. Ook zijn op verrassende wijze voelelementen toegepast met een witte viltlaag op bv. de wolken, delen van de vogels en de striemende regen. De eenvoudige tekst, slechts een of twee zinnen per spread, is vriendelijk van toon, bv. 'Boven de huizen vliegt de kleine vogel een mooi vliegtuig achterna.' Verzorgd kijk-, voel- en benoemboek. Tegelijkertijd verscheen ook 'Wat is mama lief'*, en eerder vergelijkbare delen over o.a. het donker, sneeuw en de zee. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044833768

Titel Wat is de lucht mooi
Auteur Emiri Hayashi
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Emiri Hayashi - Vertaling van: Regarde dans le ciel. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2017
ISBN 9789044833768
PPN 419319131
Thematrefwoord Vogels ; Voelboeken
Taal Nederlands