Emma Bos, eenhoornexpert
Boek

Emma Bos, eenhoornexpert (2018)/ Morag Hood & Ella Okstad, vertaald [uit het Engels] door Mascha de Vries

Emma is een echte eenhoornexpert. Haar knuffels, huisdieren en kleine broertje weten niets over eenhoorns dus moet ze hen alles leren. Daar heeft ze het zo druk mee, dat ze niet merkt wie er binnenwandelt. Groot vierkant prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleine Emma noemt zichzelf een echte eenhoornexpert. Ze gaat helemaal op in die fantasie. Knuffels, speelgoed, huisdieren, en zelfs haar kleine broertje verandert ze in een eenhoorn door ze een kartonnen hoorn, tandenborstel of wortel op te zetten. Omdat zij de expert is, geeft ze haar knuffels, huisdieren en broertje les in alles wat ze behoren te weten over eenhoorns. Hiermee is ze zo druk, dat ze niet in de gaten lijkt te hebben dat een echte eenhoorn haar huis binnenwandelt en stilletjes meeluistert. Aan het eind stelt Emma, dat ze wel heel hard nodig is als eenhoornexpert, omdat er nog mensen zijn, die niet weten hoe een eenhoorn eruit ziet. Ondertussen loopt de eenhoorn de deur weer uit, zonder dat Emma deze gezien heeft. Groot vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties over veelal dubbele pagina's. De eigenzinnige tekeningen zijn gemaakt in gemengde techniek (o.a. pen, stempel, aquarel). De korte voorleestekst staat in duidelijke zwarte letters binnen de illustraties. Mooi uitgevoerd, komisch verhaal over de magische fantasiewereld van jonge kinderen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047625513

Titel Emma Bos, eenhoornexpert
Auteur Morag Hood
Secundaire auteur Ella Okstad ; Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2018
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst Morag Hood ; illustraties Ella Okstad - Vertaling van: Sophie Johnson: unicorn expert. - Simon & Schuster UK Ltd, (c)2018
ISBN 9789047625513
PPN 417232209
Thematrefwoord Eenhoorns ; Fantasie
Taal Nederlands