Van mij!
Boek

Van mij! ([2018])/ illustraties van Sharon Rentta, tekst van Alison Green ; vertaald uit het Engels door Tjibbe Veldkamp

In het bos vindt Lieve Wolf een dennenappel en hij is dolblij met zijn nieuwe speeltje. Maar Boze Vogel pakt het speeltje van hem af. Wolf vindt een verrassende oplossing. Prentenboek met zwart-witte potloodillustraties en de dennenappel in feloranje. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 22/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters RENT

Recensie

In het bos vindt Lieve Wolf een dennenappel en hij is dolblij met zijn nieuwe speeltje. Ondertussen komt Boze Vogel uit een ei, ziet het speeltje en pakt het af. Hij daagt Wolf uit het terug te pakken, die een bekende truc gebruikt door Vogel te laten zingen. Vervolgens trekken ze allebei aan de dennenappel tot Wolf een rigoureuze maatregel neemt die voor Vogel niet goed uitpakt. In dit prentenboek wordt met eenvoudige middelen een origineel verhaal verteld. De mooie zwart-witte potloodtekeningen staan over twee pagina's met de dennenappel, als enig gekleurd detail, in feloranje. Op bijna alle bladzijden zijn Wolf en Vogel in close-up afgebeeld, waardoor het verhaal extra zeggingskracht krijgt. De tekst bestaat uit enkele woorden, die in verschillende vormgeving staan afgedrukt in de tekening. Dit grappige, mooi geïllustreerde prentenboek met een verrassende wending, is heel geschikt om voor te lezen en zal kinderen vanaf ca. 4 jaar aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789000362448

Titel Van mij!
Auteur Sharon Rentta
Secundaire auteur Alison Green ; Tjibbe Veldkamp
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2018]
Overige gegevens 32 ongenummerdepagina's - zwart-wit en gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Mine!. - Alison Green Books, (c)2018
ISBN 9789000362448
PPN 416926525
Thematrefwoord Ruzies
Taal Nederlands