Wolfgang Amadeus Mozart
Boek

Wolfgang Amadeus Mozart ([2018])/ met medewerking van: Peekaboo Animation, S.L., Pau Taverna, Elisenda Nogué en Bonalletra Alcompas, S.L., vertaling [uit het Spaans]: Eva Reinders Redactie ; bewerking: Lise Wouters en Rikky Schrever ; coördinatie: Het RedactiePakhuis

Wolfgang Amadeus Mozart (ik-figuur) was nog maar vier jaar toen hij achter de piano kroop. Meteen kon hij spelen! Lees hoe hij de wereld rondreisde, concerten gaf en de prachtigste muziek verzon. Met getekende kleurenillustraties, tijdlijn en drie opdrachten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wolfgang Amadeus Mozart was nog maar vier jaar toen hij achter de piano kroop. Meteen kon hij spelen! Samen met zijn vader en zus reisde hij de wereld over, gaf concerten en verzon de prachtigste muziek. In dit boek vertelt Mozart zelf zijn verhaal als ik-verteller. In de verledentijdsvorm gaat hij zijn hele leven langs. Dit verhaal moet het niet hebben van een sprankelende stijl, maar is wel een gedegen kennismaking met een belangrijk componist. De grote hoeveelheid cartooneske kleurentekeningen geven het boekje een humoristische noot, zoals wanneer we Mozart muziek zien componeren op wc-papier en op een laken dat aan de waslijn hangt. Achter in het boek staat een tijdlijn en wordt Mozarts leven in korte tekstjes nogmaals verteld, met wat nieuwe weetjes. Daarna volgen enkele opdrachten, zoals het herkennen van muziekinstrumenten. Enige lessuggesties staan op de website van de uitgever. Het boekje is geschikt om te gebruiken in het onderwijs. In deze serie 'Kleine helden'* verschenen bijvoorbeeld ook uitgaven over Mahatma Gandhi en Leonardo da Vinci. In totaal zullen tien delen verschijnen. Een van de weinige jeugdboeken over Mozart. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059245341

Titel Wolfgang Amadeus Mozart
Auteur Ángel Coronado
Instelling /Eva Reinders Redactie
Secundaire auteur Javier Alonso ; Lise Wouters
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2018]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Illustraties: Ángel Coronado en Oriol Roca. - Teksten: Javier Alonso - Vertaling van: Wolfgang Amadeus Mozart. - Barcelona : Emse Edapp S.L., 2018 - (Mis pequeños héroes)
ISBN 9789059245341
PPN 417985673
Rubriekscode 784.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mozart, Wolfgang Amadeus
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Mozart

Relaties/Serie

Mijn kleine helden
Boek

Mijn kleine helden (2017-...)

vol.
Uitgeleend