De ongeneeslijke romanticus
Boek

De ongeneeslijke romanticus en andere verontrustende onthullingen van een psychotherapeut ([2018])/ Frank Tallis, vertaald [uit het Engels] door Laura van Campenhout

Gevalsbeschrijvingen uit de praktijk van een Amerikaanse psychotherapeut over mensen die tevergeefs op zoek zijn naar de 'romantische' liefde.

Recensie

Vijftien verhalen/casuïstieken uit de praktijk van een Amerikaanse psychotherapeut. Verhalen over mensen die streven naar een omvattende romantische liefde, wat mislukt, waardoor ze terechtkomen bij een hulpverlener. Over mensen die in hun fantasie denken dat iemand verliefd op hen is, terwijl die persoon daar geen enkel besef van heeft. Of een afwijzing met als gevolg een dramatische stalking. Hartstocht die blijft na de dood van de geliefde kan leiden tot een complexe rouwstoornis. Achterdocht kan uitmonden in een destructieve liefde. Verslaafdheid aan liefde en seks als reden voor een onmogelijke liefde, die niet bestaat. Ook de perverse en onwaarschijnlijke liefde wordt beschreven en bij een Amerikaanse evangelist is het een zonde des vlezes. Het boek maakt nieuwsgierig; daarom voor een breder publiek dan enkel de hulpverlening. Naast een beschrijving van zulke liefdes biedt het boek ook uitleg over theoretische opvattingen en visies. Tot slot een overzicht van Nederlandse GGZ-instellingen met internetadressen.

Specificaties

Nederlands | 9789045036625 | 272 pagina's

Titel De ongeneeslijke romanticus : en andere verontrustende onthullingen van een psychotherapeut
Auteur Frank Tallis
Secundaire auteur Laura van Campenhout
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2018]
Overige gegevens 272 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The incurable romantic. - London : The incurable romantic, 2018
ISBN 9789045036625
PPN 417048300
Rubriekscode 607.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotherapeuten; Verhalen ; Liefde; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotherapeuten