Kintsugi
Boek

Kintsugi de schoonheid van emotionele scherven ([2018])/ Céline Santini, vertaald uit het Frans door Mieke Maassen en Jacqueline Wermers ; illustraties: Caroline Donadieu

Zelfhulpboek om in zes fasen je onvolkomenheden en je pijnlijke verleden te accepteren en te leven met het feit dat altijd alles verandert, alles evolueert.

Aanwezigheid

Recensie

Kintsugi is een Japanse techniek om een gebroken voorwerp heel precies te herstellen op zo'n manier dat de breuklijnen duidelijk en op een kunstzinnige manier, met goud bedekt, zichtbaar zijn. Deze techniek wordt in dit boek als metafoor gebruikt voor het genezen van emotionele en/of fysieke wonden. De opeenvolgende fasen worden in detail, stap voor stap, behandeld. Het is de bedoeling dat de lezer zijn eigen probleem onder de loep kan nemen en gaandeweg, door alle fasen met bewustzijn te doorlopen, kan herstellen. Hij wordt bij dit genezingsproces begeleid door ter zake doende informatie en een gevarieerde hoeveelheid oefeningen. De Franse auteur is van alle markten op het gebied van persoonlijke groei thuis. Het is een prettig boek om mee te werken maar ook om zo maar te lezen. Hier en daar ruimte in het boek om te schrijven. Smaakvol geïllustreerd. Bevat inhoudsopgave. Voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789021570402 | 254 pagina's

Titel Kintsugi : de schoonheid van emotionele scherven
Auteur Celine Santini
Secundaire auteur Mieke Maassen ; Caroline Donadieu
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 254 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Kintsugi : l'art de la résilience. - Parijs : Editions first, (c)2018
ISBN 9789021570402
PPN 418267499
Rubriekscode 158.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Japanse filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst