Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
De grote kunstencyclopedie voor kinderen
Boek

De grote kunstencyclopedie voor kinderen ([2018])/ auteur (schilderkunst en beeldhouwkunst) Susie Hodge, auteur (fotografie) David Taylor ; vertaling [uit het Engels]: Karina van Santen ; redactie en productie Asterisk*

Overzicht van de (schilder)kunst, vanaf de prehistorie tot de 21e eeuw. Met beperkte aandacht voor beeldhouwkunst en fotografie. Bevat veel kleurenfoto's van o.a. de schilderijen. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kunsthistorisch overzicht van de prehistorie tot de 21e eeuw, met nadruk op schilderkunst en beperkte aandacht voor beeldhouwkunst en fotografie. Hier en daar komt ook niet-westerse kunst aan bod. Per spread wordt een onderwerp behandeld, zoals een stijl (Gotisch), thema (Iconen), kunstenaar (Turner) of werk (Book of Kells), waarbij korte tekstblokjes verschillende aspecten belichten. Uitvoerig geïllustreerd met kleurenfoto's van besproken werken en details daarvan. Met index en verklarende woordenlijst. Het geheel oogt aantrekkelijk en is rijk aan informatie, maar er zijn serieuze minpunten. Volgens de titel is dit een boek voor kinderen, maar de pittige teksten en vormgeving richten zich eerder op jongeren. De teksten zijn erg compact geschreven en daardoor nogal eens te kort door de bocht. Hierdoor ontbreken nuances die juist voor een blanco publiek noodzakelijk zijn voor een goed begrip. Daarnaast worden er teveel termen gebruikt die als bekend worden verondersteld en in de woordenlijst ontbreken. Verwijzingen naar specialistischer bronnen (websites of literatuur) ontbreken. Voor kunstliefhebbers (en goede lezers) vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401451895 | 208 pagina's

Titel De grote kunstencyclopedie voor kinderen
Auteur Susie Hodge
Secundaire auteur David Taylor ; Karina van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 208 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Art a children's encyclopedia. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2017
ISBN 9789401451895
PPN 419866574
Rubriekscode 700.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende kunst; Encyclopedieen ; Beeldende kunst; Encyclopedieen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Beeldende kunst