Pinguïn, waar ben je?
Boek

Pinguïn, waar ben je? vilten flapjes en een spiegeltje! (2018)/ Ingela P. Arrhenius

Waar heeft de zeehond zich verstopt, en waar is toch de walvis? En kijk eens achter het flapje of je het kindje kunt vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en vilten flapjes. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een zeehond, een meeuw, een walvis en een pinguïn: in dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje hebben zich vier pooldieren verstopt. Op elke dubbele pagina wordt de vraag 'waar ben je?' gesteld, in combinatie met de naam van het dier. Op de rechterpagina bevindt zich een grote, stevig bevestigde en felgekleurde vilten flap die gemakkelijk opent. Voordeel van de vilten flappen is dat ze soepel zijn en zich gemakkelijk terug laten 'vouwen' zonder te beschadigen. De stoere, eenvoudig illustraties zijn in egale vlakken en in sprekende, vrolijke kleuren uitgevoerd. Op de laatste pagina's wacht nog een extra verrassing: een spiegeltje achter een flap in de vorm van een iglo, met de vraag 'Kindje, waar ben je?'. Een mooi en zorgvuldig uitgevoerde uitgave om samen interactief mee bezig te zijn en plezier aan te beleven. Eerder verschenen in dezelfde opzet diverse delen, nu ook 'Beer, waar ben je?'*. Tegelijkertijd verscheen van de Scandinavische ontwerpster/illustratrice een grote hardkartonnen leporello die zich geheel laat uitvouwen tot winkelstraat, 'De winkelstraat'.** Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025769871

Titel Pinguïn, waar ben je? : vilten flapjes en een spiegeltje!
Auteur Ingela P. Arrhenius
Instelling /Nosy Crow, London
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Tekst Nosy Crow Ltd., illustraties Ingela P. Arrhenius - Vertaling van: Where's Mr Penguin?. - (c)2018
ISBN 9789025769871
PPN 417982313
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Pooldieren ; Verstoppertje; Beweegbare boeken
Taal Nederlands