Courtney's oorlog
Boek

Courtney's oorlog (2018)/ Wilbur Smith met David Churchill, vertaling [uit het Engels]: Anne-Marieke Buijs

Saffron Courtney is gescheiden van haar Duitse minnaar door de Tweede Wereldoorlog en de kans dat ze elkaar ooit weer zullen zien is uiterst klein.

Aanwezigheid

Recensie

Saffron Courtney werkt voor de Britse geheime dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij gaat naar België en Nederland om een verrader op te sporen. Wanneer ze een hooggeplaatste Duitser om het leven brengt, ontstaat er een klopjacht op haar waar zij ternauwernood aan weet te ontsnappen. Haar minnaar, Gerhard von Meerbach is gedecoreerd jachtvlieger voor Duitsland. Hij haat het regime en wordt uiteindelijk veroordeeld tot het concentratiekamp. Aan het einde van de oorlog slaagt Saffron er in hem te vinden en hem te helpen zijn gezondheid terug te krijgen. Deel in de 'Courtney-serie' en zoals altijd spannend van begin tot eind. De schrijfstijl is vlot, met veel dialogen en acties. Daardoor is het moeilijk om het boek weg te leggen. De afloop is voorspelbaar, maar zeer bevredigend. Vervolg op 'De schreeuw van de strijder'*, kan apart gelezen worden, al is het prettig om vorige delen uit de serie te hebben gelezen. Een aanrader voor liefhebbers van een spannende oorlogsroman.

Specificaties

Nederlands | 9789401610025 | 455 pagina's

Titel Courtney's oorlog
Auteur Wilbur Smith
Secundaire auteur David Churchill ; Anne-Marieke Buijs
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2018
Overige gegevens 455 pagina's - 24 cm
Annotatie Omslagtitel - Vertaling van: Courtney's war. - London : Zaffre, 2018 - Vervolg op: De schreeuw van de strijder
ISBN 9789401610025
PPN 419629475
Genre oorlogsroman - avonturenroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De 'Courtney'-serie
Boek

De 'Courtney'-serie (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Wilbur Smith