Verdrietig
Boek

Verdrietig ([2018])/ door Michael Ian Black, met illustraties van Debbie Ridpath Ohi ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Flamingo is verdrietig en hij weet niet of dat nog over zal gaan. Meisje denkt van wel en ze probeert samen met Aardappel Flamingo op te vrolijken. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties over (omgaan met) verdriet. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit prentenboek is Flamingo verdrietig en weet hij niet of het nog wel over zal gaan. Meisje denkt van wel en samen met Aardappel probeert ze Flamingo op te vrolijken. Is het erg als dat nog niet meteen lukt? Nee, Flamingo mag verdrietig zijn. Het hoort er immers gewoon bij. In dit prentenboek wordt verdrietig zijn als emotie mooi en begrijpelijk uitgewerkt. Het prentenboek bestaat uit één dialoog en de drie hoofdpersonen (allen ik-figuur) hebben ieder hun eigen lettertype. Dat komt de begrijpelijkheid van het verhaal ten goede. De krachtige, eenvoudige kleurenillustraties van Debbie Ridpath Ohi en de dialoogtekst zijn prachtig met elkaar verweven. De titel 'I am sad' komt dichter bij de inhoud dan de Nederlandse titel 'Verdrietig'. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059275744

Titel Verdrietig
Auteur Michael Ian Black
Secundaire auteur Debbie Ridpath Ohi ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries Brouwers, [2018]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: I'm sad. - London : Simon and Schuster, (c)2018
ISBN 9789059275744
PPN 420756833
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdriet
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verdriet