Het boek van de evolutie
Boek

Het boek van de evolutie over zeeschorpioenen, dinosauriërs en sabeltandtijgers ([2018])/ met illustraties van Katie Scott, geschreven door Fiona Munro en Ruth Symons ; redactie Ruth Symons ; vertaling [uit het Engels] Lies Lavrijsen

Hoe heeft de evolutie van het leven zich op aarde voltrokken? Ontmoet de vreemde wezens die onze aarde, verdeeld over vier tijdperken, bevolkten zoals trilobieten, dinosauriers en neanderthalers, de nauwste verwant van de mens. Met illustraties in aardetinten. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor lezers die geïnteresseerd zijn in een aantrekkelijke, beknopte en eenvoudige samenvatting van de evolutie van het leven op aarde, is er nu deze schitterend geïllustreerde uitgave. Na de inleiding met tijdlijn volgen, verdeeld over vier tijdperken (Precambium, Paleozoïcum, Mesozoïcum en Cenozoïcum), de besprekingen van de subtijdperken (o.a. Devoon, Krijt, Jura) met daarin de specifieke levensvormen. Op de linkerpagina staat steeds de tijdsperiode en wordt er een korte beschrijving (in een vrij groot lettertype) van het klimaat en van planten en dieren die zich ontwikkelden, gegeven. Ook de bijschriften van de mooie getekende illustraties in vrij natuurgetrouwe kleuren die op de rechterpagina afgebeeld zijn, staan overzichtelijk op de linkerpagina. Mede door het stevige, zachtgetint papier oogt het als een charmant oud biologieboek. De tekst leest vlot. De zeer gedetailleerde illustraties zijn een lust voor het oog. Een boeiend geheel dat nogal plots eindigt als de Homo sapiens (mens) ten tonele verschijnt. De lezer mist enigszins een afsluitend nawoord. Met register. In dezelfde vormgeving, maar in groter formaat, verschenen van Katie Scott 'Het plantenboek' (2016) en 'Het dierenboek' (2014)*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401452427 | 79 pagina's

Titel Het boek van de evolutie : over zeeschorpioenen, dinosauriërs en sabeltandtijgers
Auteur Katie Scott
Secundaire auteur Fiona Munro ; Ruth Symons ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 79 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The story of life : evolution. - The Templar Company Limited, (c)2017
ISBN 9789401452427
PPN 418668507
Rubriekscode 574
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Evolutie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Evolutie