Angst
Boek

Angst Trump in het Witte Huis (2018)/ Bob Woodward

Een confronterend inkijkje in de keuken van het Witte Huis van Donald Trump op basis van interviews met inmiddels ontslagen direct betrokkenen.

Aanwezigheid

Recensie

Journalist Bob Woodward (1943), in de jaren zeventig samen met Washington Post-collega Carl Bernstein beroemd geworden door onthullingen in het Watergateschandaal die uiteindelijk leidden tot het ontslag van president Nixon, levert met zijn 19e boek een indringend kijkje in de politieke keuken van president Trumps' Witte Huis. Er komen veel oud-medewerkers aan het woord die in de eerste anderhalf jaar van het presidentschap dicht bij het vuur zaten. Zij worden niet letterlijk geciteerd maar de lezer kan al snel de stemmen van bijvoorbeeld Reince Priebus, Steve Bannon en Gary Cohn onderscheiden. Woodward maakt gebruik van 'on-the-record' interviews waarin de betrokkenen behoorlijk uit de school klappen en het beeld schetsen van een slecht geïnformeerde, impulsieve en liegende president die vaak tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen. Opmerkelijk genoeg veroorzaakte de publicatie niet de ophef die het minder journalistieke 'Vuur en woede'* van Michael Wolff een half jaar eerder wel ten deel viel. Bevat kleurenfoto's van de belangrijkste personages en een uitgebreide bronvermelding.

Specificaties

Nederlands | 9789044639926 | 476 pagina's

Titel Angst : Trump in het Witte Huis
Auteur Bob Woodward
Secundaire auteur Amy Bais
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2018
Overige gegevens 476 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - foto's - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Uitgeverij Prometheus en Amy Bais, Ton Heuvelmans, Mario Molegraaf, Rob van Moppes, Roelien Plaatsman, Alexandra van Raab van Canstein, Titia Ram en Theo Schoenmaker - Vertaling van: Fear. - New York, NY : Simon & Schuster, (c)2018 - Met literatuuropgave
ISBN 9789044639926
PPN 419532781
Rubriekscode Verenigde Staten 337
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verenigde Staten; Politiek ; Trump, Donald J.
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten